finvesting osake

Nordea osake

Nordea on pohjoismaalainen pankkialan pioneeri, joka on vakiintunut yhä olennaisemmaksi osaksi suomalaista yrityskenttää yhtiön viimevuotisten toiminta-aluemuutosten vuoksi, kun Suomeen listattiin yhtiön emoyhtiö Nordea Bank Oyj. Suomen mittapuulla Nordea on markkinaosuudeltaan maan toiseksi suurin pankki ja kaikista Suomen yrityksistä Nordea keikkuu noin kahdennellakymmenennellä sijalla kokonsa puolesta. Sen lisäksi, että yhtiön pankkipalvelut ovat Suomessa suosittuja, myös Nordea osake vaihtuu Suomen pörssissä tiuhaan myös vuonna 2022.

Toiminnassaan Nordea nojaa neljään liiketoiminta-alueeseen, joita ovat:

  • Henkilökohtaiset pankkipalvelut
  • Yritysten pankkipalvelut
  • Suurten yhtiöiden ja instituutioiden pankkipalvelut
  • Omaisuuden ja varallisuuden hallinnointi

Erityisesti yhtiön yksityisasiakkaiden raha-asioihin keskittyvä segmentti on taloudellisesti merkittävä, sillä Nordea käsittää esimerkiksi jo Ruotsissa noin 3,6 miljoonaa kotitalousasiakasta Suomessa vastaavan lukeman ollessa 3,1 miljoonaa. Myös Tanska ja Norja ovat yhtiön merkittäviä markkina-alueita. Kaiken kaikkiaan Nordealla on noin 10 miljoonaa kotitalousasiakasta ja yritysasiakkaita noin 600 tuhatta. Taseensa perusteella pankki oli esimerkiksi muutaman vuoden takaisen tiedon perusteella Suomen suurin. Nordea on siis kussakin Pohjoismaassa vallannut itselleen alaa yhtenä maan suosituimmista pankeista yhtiön strategian keskittyessä nykyään kohdennetusti juuri Pohjoismaihin maantieteellisen kohdennuksen oltua aiemmin laajempi. Paikallisuutensa vuoksi myös pankin osake on yleisön suuren kiinnostuksen kohteena. Tulemme tässä artikkelissa kertomaan sinulle kattavasti mutta kompaktisti Nordean tarinan, yhtiön osakkeen perustiedot sekä sen, miten vasta-alkajakin pääsee käsiksi ensimmäisiin Nordean osakkeisiinsa.

nordea-osake

Nordea osake – Ostaminen vuonna 2025

Osakesijoittamisen suosio on kasvanut viime vuosina kovaa tahtia monien ikäryhmien ja etenkin nuorten innostuessa sijoittamisesta. Rahastojen lisäksi suorat osakesijoitukset ovat herättäneet kiinnostusta, sillä osakesijoittamisessa sijoittajia viehättää rahastoja huomattavasti laajempi valinnanvara sekä mahdollisuus vaikuttaa omiin sijoituksiinsa kokonaisvaltaisella otteella. Tämän lisäksi kiinnostavaa on toki myös yksittäisten osakkeiden avulla kerrytettyjen voittojen monia muita sijoitustapoja paljon korkeampi potentiaali, vaikkakin toki sijoittajan tulee aina muistaa myös se, että suuren tuoton kääntöpuolena on toki myös suurempi riski. Riskiä laskee kuitenkin perusteellinen perehtyminen sijoituskohteisiin ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Toivommekin, että sivustomme materiaaleista on hyötyä osakesijoitusten kannattavuuden puntaroimiseen.

Kun päätös vaikkapa juuri Nordea osakkeen ostamisesta on syntynyt, ensimmäinen askel sijoitustaipaleen aloittamiseksi on valita itselleen sopivin sijoitusalusta. Yleensä tällaisen sopivan kauppapaikan kriteerejä ovat edulliset vaihtokulut ja helppokäyttöisyys. Osakkeita voi ostaa halutessaan myös oman pankkinsa kautta, mutta pieni vertailu eri vaihdanta-alustoista on silti aina ja tarpeen ja fiksua, sillä kukapa meistä haluaisi menettää sijoitusvoittoja tarpeettomien kulujen muodossa, varsinkin jos olemassa on myös edullisempi ja parempi vaihtoehto. Koska sijoittaminen on nykyään varsin suosittua, internetin ihmeellinen maailma kätkee sisäänsä monia mielenkiintoisia sijoitusalustoja, jotka ovat myös usein pankkeja erikoistuneempia moniin sijoituspalveluihin kuten esimerkiksi osakevaihdantaan. Myös eri sijoituskohteiden kombinaatio on usein tällaisilla alustoilla pankkeja laajempi, sillä harva pankki tarjoaa osakesijoitusten lomassa mahdollisuutta esimerkiksi kryptosijoittamiseen. Tämän lisäksi palvelut tarjotaan usein myös pankkeja joustavammalla hintatasolla, sillä pankkien sijoittamiseen liittyvät kulut ovat usein korkeammat esimerkiksi silloin, jos kerralla sijoitettavat summat ovat suhteellisen pieniä. Tehdessäsi itse taustatyön juuri sinulle parhaiten sopivasta sijoitusvälittäjästä varmistat, että löydät omiin tarpeisiisi sopivan sijoitusalustan ja opit samalla myös itsenäiseksi sijoittajaksi, joka osaa hoitaa toimeksiannot itse ilman turhia välikäsiä ja kuluja. Sijoittaessa kannattaakin olla oman onnensa herra ja tämän lisäksi taustatietojen kartuttaminen on aina aikansa väärti. 

Pidemmittä puheitta, tulemme seuraavaksi tässä artikkelissa kertomaan sinulle ohjeet siihen, miten kaupankäynti Nordea osakkeella onnistuu vuonna 2025. Tämä yksinkertainen ja aloittelijaystävällinen artikkeli tulee selkeyttämään sinulle sen, miten sijoittamisen aloittaminen vaikkapa juuri Nordea osakkeella tapahtuu. Ohjeet on esitetty vaiheittain, jotta et tule putoamaan kärryiltä missään vaiheessa matkan aikana. Nordean osake on sijoituskohteena varsin suosittu Suomessa sekä Pohjoismaissa, sillä kyseessä on todellinen Suomen finanssialan jätti. Moni uskookin Nordean aseman ja toimintahistorian huomioiden, että Nordean osake tulee jatkossakin pitämään pintansa vaihdettuna ja mielenkiintoisena sijoituskohteena. 

Älä huoli, osakkeen ostaminen on onneksi helppoa – kun seuraat näitä ohjeita, pääset aloittamaan kaupankäynnin Nordea osakkeilla jo tänään!

Vaihe 1 – Valitse sinulle sopiva kaupankäyntialusta

Kaupankäyntisovellus kannattaa valita huolella, sillä onhan kyseessä oikeastaan yksi aloittelevan sijoittajan tärkeimmistä tehtävistä. Tämä vaihe voi kuulostaa pitkäveteiseltä, mutta taustoitus todella maksaa itsensä takaisin, itse asiassa korkojen kera. Kun käytössä on toimiva, turvallinen ja hyvä kaupankäyntialusta, voi tämän jälkeen keskittyä siihen olennaiseen, eli sijoittamiseen. Erityisesti matalat välityspalkkiot, turvallisuus ja reaaliaikainen kurssiseuranta ovat useille sijoittajalle tärkeitä kriteerejä kaupankäyntialustaa sekä -sovellusta valittaessa. Finvesting-tiimi tulee seuraavaksi kertomaan sinulle suosituksensa kolmesta luotettavasta kaupankäyntisivustosta ja -sovelluksesta, joiden myötä voit aloittaa matkasi kohti ensimmäisiä Nordea osakesijoituksia ja vauraampaa tulevaisuutta!

PLUS500

Plus500 on maailmanlaajuisesti toimiva kaupankäyntialusta, joka perustettiin vuoden 2008 aikana. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Israelissa, ja sen tytäryhtiöitä löytyy aina Kyprokselta Australiaan asti. Plus500 -alustan kiinnostavimpia ominaisuuksia ovat alhaiset kaupankäyntikustannukset, vuorokauden ympäri palveleva asiakastuki, kattava riskienhallintaosio sekä helppokäyttöinen ja selkeä mobiilisovellus, joka on ladattavissa kaikille nykyaikaisille älylaitteille. 

Plus500 tarjoaa sijoittajalle lisäksi mahdollisuuden kryptosijoittamiseen, jonka suosio on kasvanut viime aikoina kohisten. Palvelu tarjoaa useita eri kryptovaluuttoja, joista tunnetuimpia ovat BitcoinEthereum ja Litecoin. Muistathan kuitenkin, että aina kryptovaluuttoihin sijoittaessasi altistat itsesi ja sijoituksesi suurille markkinamuutoksille jo lyhyillä aikaväleillä. Kryptovaluuttoihin sijoittamisesta kiinnostuneiden tulee siis muistaa se, että kryptojen hinnanvaihtelut ja volatiliteetti kasvattavat sijoitusmuodon riskiä moniin muihin sijoitustapoihin verrattuna. Toki korkean riskin kääntöpuolena ovat lisäksi korkeammat tuotot. Jos kryptovaluuttasijoittaminen kiinnostaa, tutustu toki myös kryptosijoittamiseen liittyvään sisältöömme!

Plus500 tarjoaa osakkeiden ja kryptovaluuttojen lisäksi myös seuraavia sijoituskohteita:

eToro

eToro on toinen mielenkiintoinen sijoituspalvelu, joka tarjoaa palveluitaan yli 20 miljoonalle rekisteröityneelle käyttäjälle. Kyseessä on siis todella yksi sosiaalisen kaupankäynnin pioneeritoimijoista. Israelilaistaustainen eToro perustettiin vuonna 2007 aikana Ronen Assian ja David Ringin toimesta. Palvelu toimi aluksi nimellä RetailXX Yoni Assian. Yhtiö toimii tällä hetkellä useista rekisteröidyistä toimipaikoista käsin ja toimipaikkoja löytyy niin Kyprokselta, Israelista, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Yhdysvalloista, kuin Australiasta. Vuonna 2018 eToron liikevaihto oli hulppeat $800 miljoonaa, mikä kielii yhtiön varsin vakiintuneesta asemasta sijoitusalalla.

eTorossa voit sijoittaa esimerkiksi seuraaviin kohteisiin:

  • Osakkeet (myös Nordea osake!)
  • ETF-rahastot
  • Indeksirahastot
  • Hyödykkeet (kuten kulta ja öljy)
  • FIAT-valuutat

Nordnet

Nordnet on jo vuonna 1996 perustettu osake- ja rahastovälityspalveluja tarjoava nettipankki, jonka toiminta-aluetta ovat Pohjoismaat. Näistä kolmesta toimijasta Nordnet on siis niin sanotusti paikallisin. Lienee siis jo sanomattakin selvää, että Nordnet on toiminta-alueensa vuoksi todella suosittu sijoitusalusta myös Suomessa ja moni suomalainen sijoittaja sijoittaakin juuri Nordnetin kautta. Suomalaisia sijoittajia alustassa kiinnostaa esimerkiksi mahdollisuus osakesäästötilin avaamiseen. Palvelun edullinen kulutaso tarjoaa etenkin uusille sijoittajille mahdollisuuden tutustua sijoittamiseen kohtuullisella hintatasolla. Nordnet on huomioinut uudet sijoittajat toiminnassaan myös erilaisten kohdennettujen palvelujen muodossa.

Nordnet mahdollistaa sijoittamisen aina rahastoista osakkeisiin ja muihinkin pörssinoteerattuihin tuotteisiin. Alustalla on tällä hetkellä yli 700 000 pohjoismaista asiakasta, ja määrä on alati kasvava. Palvelu sopii erityisen hyvin sekä piensijoittajille, että aloittelijoille, jotka ovat vasta sijoitustaipaleensa alussa. Nordnetin selkeä sivusto ja ymmärrettävät ohjeet tekevät sijoittamisen aloittamisesta mukavan sujuvaa!

Vaihe 2 – Avaa tili kauppapaikalle

Nordea osakkeen ostamisen seuraava vaihe edellyttää käyttäjätilin avaamista juuri valitsemallesi kauppapaikalle. Käyttäjätilin avaamisvaiheessa saattaa esiintyä joitakin sivustokohtaisia eroja, vaikkakin pääsääntöisesti asiakkaalta vaaditaan jonkinlaisen rekisteröitymislomakkeen täyttäminen ja tämän jälkeen käyttäjätilin vahvistaminen joko sähköpostitse tai tekstiviestillä. Älä huoli, tämä vaihe on kuitenkin nopea ja helppo alustasta riippumatta.

Sijoitusalustan käyttäjätunnuksena toimii useimmiten sähköpostiosoite. Finvesting painottaa lukijoitaan valitsemaan vahvan salasanan, sillä raha-asioissa voi harvoin olla liian varovainen. Me emme siis todellakaan suosittele käyttämään samaa salasanaa, jolla olet kirjautunut joka toiseen sosiaaliseen mediaasi viimeiset viisi vuotta. Myös se lienee sanomattakin selvää, että salasanaa ei tule koskaan kertoa kenellekään muulle.

Jokaisen uuden käyttäjän tulee käyttäjätilin avaamisen yhteydessä tai sen jälkeen varmistaa henkilöllisyytensä. Tämä tapahtuu yleensä lähettämällä kopio henkilöllisyystodistuksesta. Tämän vaiheen jälkeen uuden käyttäjän tulee todistaa asuinpaikkansa. Kaikki sijoitusalustat toimivat ylhäältä päin annettujen säädösten mukaisesti, eli henkilöllisyyden varmentaminen on pakollista, eikä siltä voi välttyä luotettavalla vaihdanta-alustalla lainkaan. Näiden toimenpiteiden on määrä estää mahdolliset väärinkäytökset sekä rahanpesua. Voit kuitenkin olla huoletta, koska tietosi ovat näillä sivustoilla aina turvallisissa käsissä ja siten ulkopuolisten osapuolten ulottumattomissa. Varmennusprosessit eivät ole mikään uusi juttu, sillä jokainen sijoitusalusta vaatii saman KYC-prosessin läpikäymisen, joka on ollut normi jo pidemmän aikaa. (KYC = Know Your Customer). Vahvistusprosessista ei kannata siis hermostua, sillä todellisuudessa sen olemassaolo muistuttaa lähinnä siitä, että alusta välittää sekä sinun, että sijoitustesi turvallisuudesta.

Kun olet saanut käyttäjätilin avattua näitä vaiheita seuraamalla, voit ottaa ensiaskeleesi kohti sijoittamisen aloittamista!

Mikäli haluat harjoitella sijoittamista ennen varsinaisia osakeostoja, vinkkinä mainittakoon, että Plus500 tarjoaa käyttäjilleen kätevän demo-mahdollisuuden, jonka avulla vasta-alkaja voi harjoitella sijoittamista aluksi myös ilman oikeaa rahaa.

Vaihe 3 – Tee talletus ja osta ensimmäinen Nordea osake

Kaikki esittelemämme sijoitusalustat tarjoavat laajan kattauksen erilaisia maksutapoja, eli lukijoistamme jokainen löytää varmasti itselleen sopivimman tavan siirtää rahaa sijoitusalustalle. Rahasiirrot onnistuvat esimerkiksi maksukorteilla (kuten MasterCard ja Visa), PayPalilla, Skrillillä, Klarnalla ja myös perinteisellä tilisiirrolla verkkopankin välityksellä. Sijoitusalustat tukevat lisäksi suurinta osaa suomalaisista pankeista kuten Nordea, OP, Danske Bank sekä POP-pankki.

Rahojen siirryttyä onnistuneesti uudelle sijoitustilillesi, olet nyt valmis aloittamaan sijoittamisen ja Nordea osake on enää vain muutaman klikkauksen päässä

https://www.youtube.com/watch?v=WXY-y_uK0mM&feature=emb_title&ab_channel=NordeaSuomi

Nordea osake – Historiaa

Nordean tarina saa alkunsa vuodesta 1998, jolloin yhtiö syntyi kahden pankin yhdistyessä, kun suomalainen Merita Pankki ja ruotsalainen Nordbanken fuusioituivat muodostamaan MeritaNordbankenin. Sittemmin yhtiön historiaa ovat määritelleet monet laajentumisostot, sillä jo vuonna 2000 pankki osti alleen tanskalaisen Unibankin ja norjalaisen Christiania Bank og Kreditkassen, joten yhtiön toimintasäde käsitti kaikki Pohjoismaat jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Pankki osti vielä vuonna 2001 ruotsalaisen Postgirot Bankin, ja kyseessä alkoi olla kokoluokaltaan jo melko vakavasti otettava pankkialan yhtiö.

Nimensä Nordea sai vuonna 2001. Nimen kerrotaan tulevan sanoista ‘Nordic Ideas’. Nimen julkaisun aikaan pankilla oli varsin hyvä pöhinä, sillä samaisena vuonna yhtiö avasi konttorin myös Shanghaissa. Vuonna 2002 pankki laajentui myös Puolaan sekä Venäjälle. Vuosi 2009 oli puolestaan siinä mielessä mielenkiintoinen, että tässä vaiheessa yhtiön suurimmaksi yksittäiseksi omistajaksi tuli Sampo pankki noin 20 prosentin osuudellaan. Sammon omistus oli tässä vaiheessa suurempaa kuin Ruotsin valtion osuus pankista. Vuonna 2011 Nordean hallituksen johtajaksi valittiin Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos. 

Pankin strategia 2010-luvulla vaikuttaa kohdentuvan kotimarkkinoille Pohjoismaihin yhtiön vähentäessä toimintojaan muualla maailmassa. Nordea on siis lopettanut pankkitoimintonsa Venäjän, Puolan ja Baltian maiden alueella yritysostojen laajentuessa kotimarkkina-alueella. Esimerkiksi Puolassa toimintahistoria jatkui 90-luvun alusta aina vuoteen 2013 asti, jolloin Nordea myi puolalaisen liiketoimintansa kaupassa, jonka kauppahinnaksi muodostui noin 700 miljoonaa euroa. Venäjän liiketoiminnasta luovuttiin puolestaan vuonna 2015. Syyksi tälle yhtiö kertoi kuluttajaliiketoiminnan suuren riskin. Baltian pankkitoiminta puolestaan yhdistettiin norjalaisen DNB-konsernin kanssa, josta Nordea myi osuutensa hieman myöhemmin. Laajentuminen Pohjoismaissa on kuitenkin jatkunut ja esimerkiksi melko vastikään vuonna 2018 Nordea osti norjalaisen Gjensidige Bank -verkkopankin. 

Kuten moni suuryritys, myös Nordea on kohauttanut otsikoissa, kun yhtiö joutui julkisuuteen varsin negatiivisessa valossa vuoden 2016 Panama-tietovuodon tapauksessa, jossa selvisi, että pankki oli Ruotsin Finanssivalvonnan varoituksista huolimatta osallistunut veroparatiisitoimintaan. Maan Finanssivalvonnan mukaan pankin tavassa valvoa rahanpesua ilmeni vakavia puutteita, joista pankki olikin saanut kaksi varoitusta. Pankki sai vuonna 2015 veroparatiisikytköksistään suurimman mahdollisimman sakon, joka oli arvoltaan yli 5 miljoonaa euroa yrityksen useiden väärinkäytösten vuoksi. Nordea oli Panaman papereissa myös määrällisesti yliedustettu muihin ruotsalaisiin pankkeihin verrattuna. Sanktioiden lisäksi esimerkiksi Ruotsin pääministeri ilmaisi julkisesti pettymyksensä pankin toimintaa kohtaan, ja tapahtumilla oli vääjäämättä haitallinen vaikutus yrityksen julkisuuskuvalle.

Myös yhtiön lähihistoriassa on tapahtunut mielenkiintoisia käänteitä, joista yksi on ehdottomasti Nordean pääkonttorin siirtäminen Ruotsista Suomeen vuoden 2018 aikana. Siirtyminen tapahtui rajat ylittävänä käänteisenä fuusiona, jossa emoyhtiö Nordea Bank AB sulautui Suomeen perustettavaan tytäryhtiöön. Siirron kohteena olivat vain emoyhtiöt, sillä pankin toiminta jatkuu fuusion jälkeen yhä muissakin Pohjoismaissa. Pääkonttorin siirrolla haettiin noin miljardin euron säästöjä, sillä vuonna 2017 Ruotsin valtio ilmoitti aikomuksestaan korottaa pankkien maksamia vakausmaksuja maksun ollessa jo valmiiksi korkealla tasolla. Nordea aprikoi pääkonttorinsa sijaintia Helsingin ja Kööpenhaminan välillä, joista Helsinki päätyi ratkaisuksi, sillä Suomi on Euroopan Unionin pankkiunionin jäsen, joka rajoittaa pankkien vakausmaksujen suuruutta erilaisin katoin. Pääkonttorin siirtoa ei tosin nielty ilman kritiikkiä, ja Ruotsissa Nordean muutto on nähty jopa mainehaittana koko maalle.

Onko Nordea osake järkevä sijoitus?

Jos vastausta lähtee etsimään Nordea osakekurssista 2000 luvun alusta lähtien, voi huomata, että Nordean osakkeen arvo on vaihdellut vuosien aikana paljon noin 3 eurosta noin 11 euroon. Oikea-aikaiset sijoittajat ovat siis ehtineet kotiuttaa hyviä voittoja vuosien aikana ja esimerkiksi noin yhden ja puolen vuoden otannalla osakkeen arvo on noussut alimmasta ajankohdastaan reippaat 40 prosenttia korkeimpaan piikkiin verrattuna. Sen lisäksi, että Nordea on palkinnut sijoittajiaan arvonnousuillaan, maksaa osake myös osinkoa. Nordea vaikuttaa siis varsin mielenkiintoiselta sijoitukselta sekä lyhyemmällä, että pidemmällä tähtäimellä. Muista kuitenkin, että kurssivaihtelut altistavat sijoittajan voittojen ohella yhtä lailla myös tappioille. 

Nordeassa suomalaisia sijoittajia kiinnostaa yhtiön vakaa asema Pohjoismaiden finanssimarkkinoilla. Yhtiössä kiinnostavat myös sen laajentumisstrategiat ja kilpailukyky. Suuryrityksillä onkin hihassaan sellaisia suuren koon tuomia valtteja, jotka edesauttavat kasvua ja markkinoilla pärjäämistä entisestään pienempiin toimijoihin verrattuna. Nordea siis tuskin menee nurin yön yli. Toki vasta-argumenttina voisi pohtia, missä vaiheessa Nordean kasvun rajat tulevat vastaan pohjoismaalaisilla markkinoilla, mutta monen suuryrityksen tapauksessa niihin ei ole kuitenkaan jatkuvasta kasvusta huolimatta törmätty.

Jotta spekulaatio Nordea osake tulevaisuudesta ei jäisi vain sanahelinän tasolle, jo esimerkiksi osavuosikatsauksiin tutustuminen tarjoaa sijoittajalle rutkasti arvokasta tietoa häntä kiinnostavasta yrityksestä. Osavuosikatsaukset kertovat numeroin sekä mustana valkoisella siitä, miten yrityksellä menee. Myös osavuosikatsausten yhteneväisyys analyytikoiden ennusteisiin antaa hyvän yleiskuvan yhtiön kilpailukyvystä. Myös yhtiön julkaisemiin mahdollisiin aukikirjoitettuihin strategioihin kannattaa tutustua, mikäli sellaisia löytyy. 

Siihen, onko Nordea osake järkevä sijoitus emme voi valitettavasti antaa mitään objektiivista tai yksimielistä vastausta, sillä sijoituksen järkevyys riippuu aina omasta sijoitusstrategiasta. Muista myös, että Finvesting ei jaa sijoitusneuvoja, vaan toimintamme perustuu sijoittamisen kannalta hyödyllisen tiedon välittämiseen, jonka avulla sijoittaja voi tehdä oman mahdollisimman informoidun sijoituspäätöksen. On kuitenkin totta, että Nordean osake on elinkaarensa aikana vaurastuttanut monia sijoittajia ja osakkeen pitkän aikavälin kurssi on käsittänyt suuriakin vaihteluita ja käänteitä. Kun huomioi yhtiön kokoluokan ja kilpailuvalmiudet laajentumisstrategioineen, kannattaa Nordeaa pitää silmällä vastaisuudessakin, vaikkei osakkeeseen lähtisi heti sijoittamaan.

Nordea osake – Yhteenveto

Yhtiön suuren koon ja strategisen toiminnan ja kasvun perusteella on helppo kuvitella, että Nordea ja Nordea osake tulevat säilyttämään kiinnostavuutensa myös tulevaisuudessa. Huomioiden yhtiön laajan asiakaspohjan koko Pohjoismaissa, kiinnostaa yhtiö jo siinäkin mielessä, että monella on Nordeassa niin sanotusti ‘oma lehmä ojassa’ esimerkiksi henkilökohtaisten pankkipalvelujen muodossa. Toki Nordean tulos seurailee finanssialan kulloistakin tilannetta, joten Nordeaan sijoittaessa kannattaa tarkkailla yhteiskuntaa, sen päätöksentekoa ja taloutta suhteessa pankki- ja rahoitusalan tilanteeseen. 

Muista kuitenkin, että Finvesting ei jaa sijoitusvinkkejä, joten sijoituspäätökset tulee aina pystyä perustelemaan itse. Jos Nordean osake kiinnostaa sinua, toivomme, että materiaaleistamme oli sinulle hyötyä sijoituspäätöstä tehdessäsi. Muista kuitenkin, että sijoittamiseen liittyy aina riskinsä, mutta taas toisaalta paras tapa riskien minimoimiseen on perehtyä aiheeseen ja sijoitettaviin yhtiöihin huolellisesti. Onnea matkaan!

Usein kysytyt kysymykset

Nopein tapa käydä kauppaa Nordea osakkeella 2022 on avata ilmainen tili vaikkapa johonkin aiemmin esittelemäämme sijoituspalveluun, joita löydät ylempää tästä artikkelista. Niihin tutustuminen kannattaa!

Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa, ja pääset näiden vaihtoalustojen kautta käsiksi Nordea osakkeen lisäksi myös loputtomiin muihin osakkeisiin sekä muihin sijoitustuotteisiin, kuten kryptovaluuttoihin ja indekseihin.

Nordean osake on sekä Suomessa, että Pohjoismaissa suosittu sijoituskohde, jolla nähdään edelleen nousumahdollisuuksia. Nordea osakkeen näkymät vaikuttavat valoisalta jo siksi, että kyseessä on valtava yritys, jolla on markkinavaltteja jo sen suuresta koosta johtuen. Toki sijoittamiseen liittyy aina riski.

Nordea on yritys, joka maksaa osakkeenomistajille osinkoa. Esimerkiksi vuonna 2021 Nordea maksoi 0,79 euron osingon osakkeelta. Aiempina vuosina osinko on pyörinyt reippaan 0,60 euron tuntumassa. 

Voit seurata Nordea osakehinnan kehitystä reaaliaikaisen Nordea osakekurssin avulla joko valitsemassasi sijoitussovelluksessa tai vaikkapa tämän nettisivun kautta. Kuten muidenkin osakkeiden tapauksessa, Nordea osake hinta muuttuu jatkuvasti ja päivittäiset muutokset voivat olla huomattavia!

FI_Free_stocks
nordea-osake